Välkommen med på resa till

BOHUSLÄN och till THORSKOGS SLOTT

När våren nalkas styr vi vår kosa till Bohuslän och till havet. I resan genom Sverige besöker vi den gemytliga staden Lidköping invid Vänerns strand. Vi bekantar oss med staden Uddevalla vid Havstensfjorden och avslutar dagsetappen i Fjällbacka invid kusten. Fjällbacka har blivit känd bland annat genom Camilla Läckbergs kriminalromaner. Vi bor på Stora Hotellet Bryggan i hamnen där vi även intar vår middag.

Innan vi lämnar Fjällbacka besöker vi kyrkan och åker vidare till Kungshamn och Smögen - två pittoreska städer vid kusten. Vi bekantar oss med den typiska Bohuslänsmiljön med klippor och hav, hamn och båtar.

Till dagens program hör även ett besök i Lysekil där vi bland annat besöker Havets hus. Genom utställningar och akvarier förmedlas information om djuren och livet i Västerhavet.

Dagen avslutas i anrik och vacker miljö på Thorskogs Slott med middag och övernattning. Slottet ligger vid Kungälv och har bland annat varit inspelningsplatsen för ”Stjärnor na på Slottet” under två säsonger.

Nästa dag är vikt för besök i Göteborg. Storstaden lockar med shopping och caféer. En tur med Paddan ger en liten inblick i Göteborgs historia och att ströva omkring i Trädgårdsföreningens park är avkopplande och trivsamt. Dagen avslutas med en tur till Liseberg - en tur i berg- och dalbanan eller vid lyckohjulet eller bara att insupa atmosfären.

Vi lämnar Göteborg och kör till Linköping för middag och övernattning. Nästa dag styr vi mot Stockholm för att äntra färjan hem tillbaka.

SCHEMATISKT PROGRAM:

• Måndag 14.5 Avfärd från Åbo till Stockholm kl. 20.15. Start från Ekenäs kl. 17
  • Tisdag 15.5 Båten i land kl. 6.10. Vi kör till Lidköping, Uddevalla och Fjällbacka, middag i Fjällbacka
  • Onsdag 16.5 Smögen, Kungshamn, Lysekil med havets hus. Thorskogs Slott. Program och middag på slottet
  • Torsdag 17.5 Göteborgs city. Middag på kvällen i Linköping
  • Fredag 18.5 Stockholm. Avfärd hemåt, middag på båten
  • Lördag 19.5 I hamn i Helsingfors kl. 9.55

I priset ingår:

• buss hela vägen
  • reseledares tjänster
  • A-hytter (Seaside) för två personer
  • trerätters á la carte-middag på utresan och hemresan + frukostar