Välkommen med på vårresan till
KALMAR, ÖLAND & SOLLIDEN  |  13-18.5.2019

Det är åter dags för en längre församlingsresa i västerled. Denna gång styr vi kosan till östra Sverige och till Öland.

Den första dagen besöker vi Kalmar slott. Ge-nom personlig guidning bekantar vi oss med det som hänt på slottet och hur det påverkats av centrala händelser i Sveriges historia. Efter rundturen ges möjlighet till strövtåg kring slottet och de centrala delarna av Kalmar. Kvällens middag avnjuts på Brofästets hotell där vi också övernattar.

Följande dag tar vi en tur till södra Öland. Vi besöker fyren Långe Jan på Ölands sydligaste udde, bekantar oss med stora Alvaret och Gettlinge gravfält och besöker även södra Möckleby kyrka. Dagens avslutas med middag på hotell Skansen.

Tredje dagen är vikt för besök på norra halvan av Öland. Vi tar en titt på staden Borgholm och den svenska kungens sommarresidens Solliden som han ärvde av sin farfars far Gustav V år 1950. Vi tar oss även en snabb titt på Borgholms slottsruin.

När dagen mognat lämnar vi Öland och åker till Linköping där vi övernattar på Scandic Hotell Linköping väst och intar vår middag på hotellet.

Följande morgon styr vi mot Stockholm innan vi äntrar färjan till Helsingfors.

I priset ingår

• egen buss hela vägen
  • reseledares tjänster
  • A-hytter (Seaside) för två personer
  • tre rätters á la carte-middag på utresan och hemresan + frukost
  • tre hotellövernattningar i dubbelrum på Brofästet hotell och konferens, Scandic Linköping väst. Middag och frukost på hotellen.
  • inträde till Kalmar slott (inkl. guidning) och Solliden

Pris: 760 €/person
Reseledare: Anders och Yvonne Lindström

SCHEMATISKT PROGRAM 13 – 18.5

Måndag 13.5
Start från Ekenäs kl. 17
Avfärd kl. 20.15 från Åbo till Stockholm

Tisdag 14.5
Båten i land kl. 6.10 och vi kör mot Kalmar, middag på hotellet

Onsdag 15.5
Södra Öland, middag på hotell Skansen

Torsdag 16.5
Norra Öland, Borgholm och Solliden, middag på kvällen i Linköping

Fredag 17.5
Stockholm, avfärd hemåt och middag på båten.

Lördag 18.5
Vi anlöper Helsingfors kl. 9.55