Ekenäs Lucia 2023

Luciaomröstningen i Ekenäs är avslutad för det här året och rösterna är räknade. Som vanligt blev det ett jämnt val och med några rösters marginal är kandidat nummer 4 - Angelica Stolpe - nu vald till Ekenäs lucia 2023. Vi gratulerar varmt och önskar lycka till med det viktiga uppdraget, men poängterar samtidigt att inte bara lucia utan också hennes tärnor är viktiga i luciatåget. Alla behövs och alla har en viktig uppgift att sprida ljus, hopp och glädje.

För nionde året i rad är Ekenäsnejdens svenska församling arrangör för luciaverksamheten i Ekenäs. Luciainsamlingens medel har under långt flere år tillfallit församlingens diakoniarbete och kommer väl till pass.

Kandidat nr 4, Angelica Stolpe fick flest röster

Den tre veckor långa omröstningen, där allmänheten har kunnat rösta på sin favoritkandidat, är avslutad och rösterna räknade. 1083 personer röstade och det var snäppet flera än senaste år. Flest röster fick 16-åriga Angelica Stolpe, som därmed är vald till Ekenäs Lucia 2023. Tillsammans med sina tre tärnor Siiri Kvarnström, Agnes Lindgren och Emma Lindholm kommer hon att sprida ljus och glädje under årets mörkaste tid bland Ekenäsbor i alla åldrar.

Boka ett luciabesök

Ekenäs Lucia med tärnor lussar på området Ekenäs under tiden 13-23.12.
Uppdraget är tätt förknippat med penninginsamlingen för diakoniutdelningar på församlingens område.
Föreningar, institutioner och företag kan göra en bokning, dock ej för privata fester.

Bokningsnumret är 044-755 3610.

Lucia-konserten i Ekenäs kyrka

På Luciadagen onsdagen den 13.12 bjuds det på Luciakonsert i Ekenäs kyrka kl. 18. Medverkar gör barn och unga från musikinstitutet, både körer och instrumentalister, under Monica Henrikssons ledning. Kyrkoherde Anders Lindström håller sedvanligt sitt tal till lucia med tärnor och Ekenäs lucia 2022, Alexandra Lundin hänger luciasmycket kring Lucias hals.

Under konserten bärs det upp en kollekt för den lokala luciainsamlingen, vars intäkter används till hjälp och stöd för barnfamiljer och enskilda personer på församlingens område.

Kextv filmar kröningskonserten.

Varmt välkomna både små och stora!

Om du missar kröningskonserten...

Lördagen den 23 december medverkar Ekenäs lucia med sina tärnor vid julfredsandakten klockan 18 nedanom Slottsknektens stuga vid Raseborgs slottsruiner.

Sista chansen att se årets luciafölje är vid luciaavslutningen under julfesten i Ekenäs församlingshem på trettondagen, lördag 6 januari kl. 16.

Gåvor & bidrag

Den som vill göra en inbetalning till luciainsamlingen kan använda följande uppgifter:

Mottagare: Raseborgs kyrkliga samfällighet
Kontonummer: FI17 5549 6610 0002 87
Obligatoriskt meddelande: Ekenäsnejdens svenska församling/Lucia

Insamlingstillstånd: RA/2020/1632

Tack för bidraget!

Våra fantastiska luciamammor

Utan mammorna skulle luciaverksamheten inte bli av. Vi är innerligt tacksamma över att Camilla Stenström, Ann Nervander och Rita Lindqvist även detta år har valt att ge sin tid åt verksamheten. 

Tack till er!

 

Bild av Ekenäs lucia 2023 Angelica Stolpe.
Angelica Stople.

Tag kontakt

Informatör (deltid)
Ekenäsnejdens svenska församling
Larssonsvägen 1
10600 Ekenäs

KOMMUNIKATION

- Kommunikationsplanering
- Församlingstidningen Mitt i livet, redaktör
- Webbplats, chefredaktör
- Grafiska produkter
- Annonser

Diakon
Ekenäsnejdens svenska församling
Anträffbar måndag-fredag
Larssonsvägen 1
10600 Ekenäs
Diakoniassistent
Ekenäsnejdens svenska församling
Larssonsvägen 1
10600 Ekenäs