Ekenäs lucia 2021 -

Felicia Sundström, med sina tärnor

Den drygt två veckor långa omröstningen, där allmänheten har kunnat rösta på sin favoritkandidat, är avslutad och rösterna räknade. Drygt 1200 personer röstade och flest röster fick 16-åriga Felicia Sundström, som därmed är vald till Ekenäs Lucia 2021. Tillsammans med sina två tärnor, Josefina Saarinen och Ellinor Kevin, kommer hon att sprida ljus och glädje under mörkaste december bland Ekenäsbor i alla åldrar.

Lucia kröns på traditionellt sätt på luciadagen, måndagen den 13 december kl. 18 i Ekenäs kyrka. Kyrkoherde Anders Lindström håller kröningstalet och luciasmycket kommer att överräckas av Ekenäs lucia 2019, Lina-Lotta Lundström. Vid kröningskonserten medverkar alla körer från musikinstitutet under ledning av Monica Henriksson.

Kröningskonserten genomförs med coronapass och ID-bevis som uppvisas vid ingångarna (gäller personer över 16 år). Varje deltagare i publiken bör ha en sittplats och munskydd rekommenderas starkt samt att den som har förkylningssymptom stannar hemma.

Insamlingen

Vid kröningskonserten bärs det upp en kollekt för luciainsamlingen som löpt jämsides med röstningen. Insamlingen stöder diakonihjälpen i Ekenäsnejdens svenska församling och fortsätter under hela luciasäsongen fram till avslutningen vid julfesten i Ekenäs församlingshem på trettondagen den 6 januari kl. 16.

Här kan du se Ekenäs lucia

Kextv filmar hela kröningskonserten och den är planerad att sändas onsdag 22.12 kl. 19 på kanalplats 77 (i HD) och på kanalplats 76 (traditionell version) i Karis Telefons kabeltv- och fibernät i Västnyland.

Torsdagen den 23 december medverkar lucia vid julfredsandakten i Raseborgs slottsruiner kl. 18 (Obs. Coronapass krävs!).

Coronasituationen har gjort att det råder en viss försiktighet och flera planerade julfester har ställts in. Det finns därför små luckor i luciakalendern och det är således ännu möjligt att boka ett luciabesök genom att ringa bokningsnumret 044-755 3610.

Hur och varför ordnar vi lucia?

Ekenäs lucia verkar för att sprida ljus och glädje genom besök, men också för att ge en ekonomisk guldkant åt behövande. Därför är penninginsamlingen en viktig del av själva luciaverksamheten. Insamlingmedlen kanaliseras till behövande via församlingens eget diakoniarbete.

Luciakröningen

Kröningen av lucia sker på luciadagen den 13 december kl. 18 i Ekenäs kyrka. Vi samarbetar även i år med musikinstitutet och Monica Henriksson som under många år satt ihop luciaföljets repertoar och övat in den med flickorna. Monica har också under en lång räcka år ansvarat för programupplägget under luciadagens konsert med kröning i Ekenäs kyrka.

Boka ett luciabesök

Nu är det också lämpligt för föreningar och institutioner i Ekenäs att boka lucia med tärnor för uppdrag som följet utför från och med den 13.12 och fram till jul.

Bokningar tas emot per telefon på bokningsnumret 044-755 3610.

Bidrag till luciainsamlingen

Bidrag kan betalas in enligt uppgifterna nedan. Vi tackar varmt å deras vägnar som nås av hjälpen och stödet.

Mottagare: Raseborgs kyrkliga samfällighet
Konto: FI17 5549 6610 0002 87
Obligatoriskt meddelande: Ekenäsnejdens sv. förs./Diakonihjälp/Lucia

Insamlingstillstånd: RA/2020/1632

Bilden visar församlingens 6 nya luciamammor.
I år är vi också enormt tacksamma för våra nya luciamammor f.v. Kristina, Rita, Ann, Gitta, Camilla och Anne.

Vill du boka ett besök, använd bokningsnumret i gröna rutan. Har du andra frågor? Kontakta oss!

Informatör
Ekenäsnejdens svenska församling