Bröllop är en fest och ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner - en kärlekens manifestation.

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss och utvecklas och mogna. Gud är kärleken, därför vilar våra liv i Guds barmhärtighet, förlåtelse och nåd.

De som ska vigas överlämnar varandra och sitt förbund i Guds händer. Brudparet uttrycker sin vilja att älska varandra och att göra sitt bästa för att båda två ska vara lyckliga i äktenskapet. Församlingen ber om Guds välsignelse för makarna.

Vigseln är en livsbejakande högtid som inte alls behöver vara stor och påkostad. Kyrklig vigsel kan förrättas i en av våra kyrkor eller på en annan lämplig plats som bestäms i samråd med prästen. Vigseln kan utformas både som en stor fest eller enkel sammankomst. Förutom brudparet behövs egentligen bara vigselförrättaren och två vittnen för att vigseln ska vara juridiskt giltig.

Ofta planeras bröllopet långt i förväg. Boka gärna tid för vigseln i god tid, särskilt om ni vill ha en speciell tidpunkt.

Vigsel i kyrkan
Kyrkorummet förstärker stämningen av högtid och allvar. Det finns en given ritual för vigselaktens utformning. I samråd med musiker och präst kan paret komma överens om musik, sång och övrig utformning av akten.

Tag kontakt med någon av prästerna.