Ekenäsnejdens svenska församling utställer ämbetsbetyg för sina medlemmar samt för medlemmar i Raaseporin suomalainen seurakunta.

Ämbetsbetyg kan beställas med lämplig elektronisk blankett i menyn till vänster eller genom att kontakta pastorskansliet i Ekenäs.

Länk till öppethållning under coronaepidemin.
Pastorskansliet (öppet vardagar kl. 9-13)
Tfn 019-241 1060

Ekenäsnejdens svenska församling
Larssonsvägen 1
10600 Ekenäs

Medlemsregister och kyrkböcker
Den 1.10.1999 tog Finlands evangelisk-lutherska kyrka i bruk ett gemensamt medlemsregister. Registret innehåller uppgifter om kyrkans samtliga medlemmar. Det motsvarar informationen i befolkningsregistret och innehåller uppgifter om medlemmarna och deras anhöriga (äktenskap, barn, föräldrar).
Medlemsregistret innehåller tillsvidare inte heltäckande uppgifter om gamla händelser. För uppgifter äldre än 1.10.1999 används fortfarande familjeblad och/eller gamla kyrkböcker, vilka hanteras manuellt.

TVÅ TYPER AV ÄMBETSBETYG

1. Ämbetsbetyg med grundläggande personuppgifter
I ämbetsbetyget kan antecknas även grundläggande uppgifter om levande makas/makes, barns och/eller föräldrars grundläggande personuppgifter.

Leveranstid och avgifter:

1. Ämbetsbetyg med enbart grundläggande personuppgifter om enskild levande person, för exempelvis stipendieansökan eller tjänsteansökan, levereras direkt och postas samma eller följande dag.
    Avgift 9 €.
  2. Ämbetsbetyg med uppgifter om en levande persons in- och utflyttningar, make/maka och barn, exempelvis för bouppteckning.
    Avgift 9 €.
  3. Mångspråkigt ämbetsbetyg, exempelvis för utländsk myndighet.

2. Ämbetsbetyg i form av släktutredning
I ämbetsbetyget antecknas grundläggande personuppgifter och information om flyttning samt om maka/make och barn. Om personen i fråga är barnlös antecknas uppgifter om föräldrar och syskon.

Leveranstid och avgifter:

1. Släktutredning, som i allmänhet behövs för bouppteckning och skötsel av övriga ärenden i samband med ett dödsbo, levereras inom 1-3 veckor och sommartid 2-4 veckor.
    Avgiften är 9,00 € om uppgifterna hämtats från medlemsregistret eller från familjebladen (manuell behandling) eller om uppgifterna hämtats från kyrkböcker i bokform (manuell behandling) och där uppgifterna gäller endast huvudpersonens äktenskap, flyttning, död eller kyrkliga förrättningar.
  2. Släktutredning där uppgifterna hämtats från kyrkböcker i bokform (manuell behandling) och gäller också andra personer än huvudpersonen, deras äktenskap, flyttning, död eller kyrkliga förrättningar.
    Avgift 30,00 €.
  3. Släktutredning för släktforskning levereras enligt lokala tidsresurser, vanligtvis inom 4 månader.
    Avgiften för de inledande 30 minuterna är 45,00 €, därefter tillkommer en tilläggsavgift på 20,00 € för varje påbörjad 30-minutersperiod.
  4. Släktutredning för vetenskaplig forskning levereras inom en månad.

Övriga avgifter:

• Kopia på redan existerande släktutredning kostar 9,00 €.
  • Expeditionsavgift (inkluderande faktureringsavgift) 5,50 € uppbärs för samtliga intyg.
  • För intyg som sänds med postförskott debiteras en postförskottsavgift.
  • För intyg som sänds utomlands debiteras dessutom avgifter för post- och banktjänster.
  • För betalningspåminnelse debiteras 5,00 €
  • Kopiering av bildfiler i digitaliserade kyrkböcker kostar 45,00 € för de inledande 30 minuterna, därefter tillkommer en tilläggsavgift på 20,00 € för varje påbörjad 30-minutersperiod.
  • Kopiering av material som baserar sig på kyrkböcker kostar 9,00 €/sida.
  • Utdrag ur dopbok, vigselattest på engelska kostar 9,00 €.