Kyrkdetektiver i Ekenäs kyrka

Vill du vara kyrkdetektiv en liten stund? Eller vet du kanske inte vad en detektiv är och vad en sådan gör? En detektiv är en person som letar upp spår och försöker ta reda på saker.

Om du vill prova på att vara detektiv en stund kan du gå till Ekenäs kyrka och låna några av de specialgjorda förstoringsglasen med en bild i mitten.

• Titta noga på bilden och försök hitta det den föreställer någonstans i kyrkan. Gå runt och leta!
  • När du hittat det granskar du det noga. Vad föreställer det?
  • Om du är osäker kan du titta (läsa eller be en vuxen läsa) på förstoringsglasets baksida. Där finns lösningen!

När du hittat alla bilderna kan du gå fram till kyrkvakten och få ett litet pris för att du klarade dig så bra!

Ha en skön och fin sommar!

Ekenäs kyrka är öppen varje dag kl. 11-17 fram till den 28.8, utom i midsommarhelgen den 24-25.6.  Under Ekenäs sommarkonserter den 4-7.8 går det tyvärr inte att leka detektiv i kyrkan och inte heller om det pågår gudstjänst, konsert, dop eller vigsel. Om du skulle råka komma just då så ber vi dig att vänta eller att komma tillbaka om en stund när programmet är slut.

Bild av tre små barndetektiver mot ett kyrkfönster.