Banner-bild för Fadderdagen

Fadderdagen

En fadder kan vara en viktig person i en ung människas liv. Tillsammans med föräldrarna får faddrarna förundras och glädjas över tillväxt och utveckling, stöda föräldrarna i barnets kristna fostran och be till Gud för fadderbarnet. Fadderdagen firas den första söndagen i juni, 6.6, och då uppmärksammar vi faddrarna och fadderbarnen lite extra.

Vi lever i en annorlunda tid, med vissa restriktioner vad gäller fysiska möten. Trots det finns det mycket man kan göra för att uppmärksamma fadderdagen. Man kan ringas, skicka ett kort, göra något tillsammans, be...

Församlingen kommer att uppmärksamma fadderdagen främst i våra sociala medier. Det kommer bl.a. tips på aktiviteter du som fadder kan göra tillsammans med ditt fadderbarn (både fysiskt och på distans), tips på utflyktsmål och boktips, antingen som gåva eller för gemensam högläsning. Följ gärna oss på Facebook och Instagram, kanske du får nya idéer på vad ni kunde hitta på, du och ditt fadderbarn.

Faddern är en viktig person i ett barns liv. Du kan vara fadder på det sätt som passar dej. Du duger som du är - som fadder.

Fadderdagens logo.

Tag kontakt