På midsommaraftonen bjuder församlingen in till midsommarandakt och allsång i vackra Bromarvs kyrka bara ett stenkast från havet. Traditionen med en kvällsandakt med sång och musik har många år på nacken och varje år har kyrkan fyllts med ett 80-tal midsommarfirare som velat inleda sin afton med somrig allsång.

I år kommer det dock att vara glesare i kyrkbänkarna eftersom en del av coronarestriktionerna fortfarande är i kraft och därmed begränsas antalet deltagare inomhus till 50. De femtio första ryms med. På så sätt tryggas säkerheten för alla.

Midsommardagen firas även den traditionellt med gudstjänst i det gröna ute på Ramsdal lägergård några kilometer från Lappvik centrum. Efter gudstjänsten bjuds det på lätt lunch för alla och efter det ett lekfullt program för de barnfamiljer som deltar.

Midsommardagens program torde inte påverkas nämnvärt av andra än hygienrestriktioner eftersom begränsningar i antalet närvarande gäller vistelse inomhus.

För den som vill ta sig ett dopp är sandstranden öppen och vattnet midsommarvarmt. Ramsdal välkomnar alla med sin vackraste sommargrönska.

(18.6.2020)