Med anledning av coronakrisen och undantagsförhållandena i vårt land har Ekenäsnejdens svenska församling flyttat ut en betydande del av sin verksamhet på nätet.

I den egna Youtubekanalen och på Facebook publiceras flera gånger per dag videor för såväl barn och unga som vuxna.

Youtubekanalen Ekenäsnejdens församling nås via församlingens webbplats www.ekenasnejdensforsamling.fi

Program för vuxna

Under stilla veckan och påsken publiceras en videobandad gudstjänst eller kvällsandakt från Ekenäs kyrka åtta dagar i rad med teman ur berättelsen om Jesus lidande och död.

Schemat är följande:

• 5.4 - Palmsöndagen - Gudstjänst kl. 10
  • 6.4 - Stilla måndagen - Kvällsandakt kl. 18
  • 7.4 - Stilla tisdagen - Kvällsandakt kl. 18
  • 8.4 - Stilla onsdagen - Kvällsandakt kl. 18
  • 9.4 - Skärtorsdagen - Kvällsandakt kl. 18
  • 10.4 - Långfredagen - Stilla gudstjänst kl. 10
  • 11.4 - Stilla lördagen - Kvällsandakt kl. 18
  • 12.4 - Påskdagen - Gudstjänst kl. 10
  • 13.4 - Annandag påsk - Gudstjänst kl. 10

Program för yngre

För barn och familjer publicerar personalen korta videor kallade Smått & Gott eller Knåp & Knep. Man bjuder också på andakter för olika åldrar: för barn och familjer och för skolbarn. Tisdag 7.4 sätts videon Barnens påskkyrka ut.

Program för ungdomar

Ett nytt avsnitt av ungdomsprogrammet KulÖ publiceras varje onsdag i Youtubekanalen.

Samtliga videobandningar har åstadkommits enbart med den egna personalens insatser.

(5.4.2020)