Söndagen den 17 mars bjuds publiken på ett unikt musik- och poesiprogram i Ekenäs kyrka när författarna Tua Forsström och Jyrki Kiiskinen läser dikter på svenska och finska ur Forsströms bok Anteckningar (fi. Merkintöjä). Dikterna i boken, som handlar om ett älskat barns död, aktualiserar den svåra frågan vad vi skall ta oss till med den sorg vi har att leva med efter de största förlusterna i livet. Dikterna har översatts av Kiiskinen.

I programmet möter Forsströms texter musik av Claude Debussy, Kaija Saariaho och Clara Schumann. Musiken har sammanställts och framförs av Annemarie Åström, violin och Annika Palm, piano.

Spring inte ut i natten älskling framförs i sin helhet för andra gången, det första framförandet skedde senaste höst i Helsingfors och ytterligare två ingår i planerna, ett av dem i Stockholm.

Programmet som arrangeras av Ekenäsnejdens svenska församling börjar klockan 16.
Inträdet är fritt, programblad säljs vid ingången.

Boken Anteckningar finns att köpa efter tillställningen.

(11.3.2019)