I takt med att hösten djupnar och kvällarna blir mörkare växer behovet av tända ljus. I mörka december kommer vanligtvis lucia och lyser upp vardag och julfest. Men för att Ekenäs skall få sin egen lucia behöver arrangörerna allmänhetens hjälp. Kandidatanmälningar tas emot fram till och med den 28 oktober och de beaktas i den ordning de kommer in. Fem flickor får plats i luciaföljet.

Sedan 2015 är församlingen arrangör för luciaverksamheten i Ekenäs. Den som vill nominera en luciakandidat kan skicka in hennes fotografi med uppgifter om namn, ålder, telefonnummer och musikvitsord jämte sina egna kontaktuppgifter till Ekenäsnejdens svenska församlings pastorskansli, Larssonsvägen 1, 10600 Ekenäs.

Det går också bra att skicka anmälningar per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Gunilla är en av församlingens diakoniarbetare och hon berättar att alla intäkter från den kommande luciainsamlingen kommer att gå till församlingens egen julhjälp. Hjälpen delas ut på hela församlingens område och stöder både barn, ungdomar och vuxna.

Man kan också anmäla sig själv. Som kandidat passar flickor i åldern 16-23 år från hela församlingens område.

(12.10.2018)