De allra flesta vet vad allsång går ut på. I allsången har alla chans att sjunga med i kända låtar - också fast den egna rösten känns både svag och osäker - och det låter bra.

På årets kvinnodagskväll bjuds alla sångivriga in till en ”Fantastisk allsångskonsert” med pigga, glada och svängiga men också lugnare låtar som gjorda för att sjungas gemensamt. För den som så vill går det givetvis också bra att bara lyssna.

Kvällens repertoar är tagen ur det finlandssvenska psalmbokstillägget som togs i bruk i församlingarna hösten 2016 och som omfattar 147 äldre och yngre, omtyckta och användbara sånger som det är lätt att sjunga med i. Det handlar om sånger som till exempel Du är helig, du är hel och Jesus du som älskar oss, som många känner igen från sitt eget skriftskolläger redan från och med 80-talet.

Som försångare i allsången medverkar en del av församlingens egen personal, både proffsmusiker och amatörer. I fyramannabandet spelar Niels Burgmann, Niklas Bagge, Tapsa Laasonen och Kjell Wikström.

Inträdet till konserten går till evangelisk-lutherska kyrkans årliga storinsamling Gemensamt Ansvar som via Kyrkans Utlandshjälp detta år stöder fattiga och hungrande i Sydsudan men också här hemma i Finland där stödet kanaliseras via matbankerna.

Det utlovas även kaffe med dopp under konserten som hålls torsdag 8 mars kl. 19 i Ekenäs församlingshem.

(1.3.2018)