Tisdagen den 12 september kl. 18.00 förevisar Åbo svenska Teater pjäsen EINAR i Ekenäs församlingshem.

Pjäsen är en berörande berättelse om en äldre man på ett servicehem som ser tillbaka på sitt långa liv. Berättelsen fungerar särskilt väl i år, för när EINAR ser tillbaka på sitt långa liv omspänner det nästan hela Finlands 100-åriga historia.

Einar har spelats med stor framgång sedan våren 2015, men har nu haft en drygt årslång andhämtningspaus. Under den föregående perioden framfördes pjäsen nästan 50 gånger på servicehem, i skolor, för vårdpersonal, i församlingar, samt som öppen föreställning i kulturhus och teatrar. Mottagandet har varit mycket varmt, eftersom det är svårt att inte bli berörd av Einars historia, som lockar till såväl skratt som sorg, men framför allt till igenkännanden och hågkomster.

Föreställningen i Ekenäs församlingshem är öppen för allmänheten.

Speltiden är ca 50 minuter och sittplatserna begränsas till 100. För att försäkra sig om en plats kan man nyttja förköpsmöjligheten på pastorskansliet i Ekenäs (Larssonsv. 1) eller göra en bindande bokning per tfn 019-2411060, vardagar kl. 9-13. Återstående biljetter till priset 8 € säljs vid dörren.

I rollerna ses Bror Österlund och Monica Nyman.
Regi och text: Jukka Aaltonen
Översättning från finska: Pekka Sonck
Ljud- och ljustekniker: Rami Aalto

Arrangör är Ekenäsnejdens svenska församling i samarbete med ÅST.