Under sommaren ordnar Ekenäsnejdens svenska församling meningsfull och rolig sysselsättning för familjer och barn i olika åldrar. Nu är det dags att anmäla sig!

Öppen sommarklubb
De två första hela veckorna i juni kan barn i åldern 7-10 år delta i den öppna sommarklubben som hålls i Österby församlingshem med angränsande områden. Klubben är öppen måndag-fredag kl. 9-15 och bjuder på varierande sysselsättning med utelekar, spel, pyssel, spårning med mera. Programmet är kostnadsfritt medan lunchen som serveras varje dag klockan 12 kostar 5 €/dag.
Anmälningar tas emot senast 1.6 av Tom Blomfelt, som är ungdomsledare och klubbansvarig tillsammans med eftisledare Daniela Lindgren m.fl. Platsbegränsning.

Läger för lågstadieåldern
I midsommarveckan finns det möjlighet för skolbarn att delta i läger som hålls på församlingarnas lägergård Ramsdal i Öby. För de yngre barnen hålls lägret den 19-20.6 medan de något äldre barnens läger varar från 20-22.6. Sista anmälningsdag är 5.6 och anmälningarna riktas till ungdomsledare Tom Blomfelt.

Läger för barnfamiljer
Lägret ”Sprakande färger & häftiga rytmer” som också hålls på Ramsdals lägergård sparkar igång den 3 juli och pågår från måndag till onsdag. På lägret blir det mycket lek med färger, rytmer och rörelser, instrument och sånger. Mellan programpunkterna hinner man simma, bada bastu, samlas kring lägerbål, delta i spårningar och andakter och en hel massa annat. Lägrets program är i huvudsak tänkt för barn upp till 7 år tillsammans med vuxna men också äldre syskon brukar finna sig till rätta.
Ansvarig ledare för lägret är Helena Hollmérus. Lägeravgiften är 34 € för vuxna och 18 € för barn och anmälningar tas emot fram till den 16.6 av läger- och eftisledare Daniela Lindgren.

Kontaktuppgifter för alla anmälningar finns här...

Pyssel

Foto: Helena Hollmérus