Kommande söndag den 5 mars ordnar Ekenäsnejdens svenska församling ett insamlingsevenemang för kyrkans årliga storinsamling Gemensamt Ansvar. Klockan 16 bjuds det på eftermiddagskaffe med hembakat dopp, lotteri, auktion och föredrag i Ekenäs församlingshem, Larssonsvägen 1.

Auktionen till förmån för insamlingen omfattar nyttiga och trevliga tjänster som auktioneras ut till högstbjudande. För en lämplig summa kan man ropa in allt från hårklippning, nack- och ryggmassage, små sömnadstjänster, fönstertvätt och hjälp med mindre röjningsarbete till mer sällskapsbetonade tjänster. Vad sägs om att köpa sig pysselsällskap, barnpassning, sällskap på skogspromenad och konsert, en ordnad vår-picnic eller pilgrimsvandring eller en möjlighet att få hem en amatörbagare som bakar en kaka?
Tjänsterna kan ropas in för egen nytta och glädje men lämpar sig lika väl som en present att ge bort.

Vid välgörenhetsevenemanget bjuds åhörarna också på ett föredrag av Yvonne Terlinden som berättar om Kyrkans Utlandshjälps arbete bland syriska flyktingar i Jordanien. Terlinden har själv deltagit i en resa i området. Genom det internationella arbetet går en del av årets insamlingsintäkter till arbetet bland dessa flyktingar. Medlen kanaliseras via Kyrkans Utlandshjälp.
En del av årets intäkter används till att bekämpa människohandel i vårt eget land.

(27.2.2017)