Skriv ut

Lagom inför fjärde advent bjuds det på körsång i Tenala kyrka när Guf-kören gästar Västnyland med sin julkonsert Det doftar jul!.
Kören verkar inom Gammelstadens Ungdomsförening i Helsingfors och grundades redan år 1910. Kören är således en av Helsingfors första körer och mönstrar idag drygt 25 sångare. I år har kören glädjen att få dela en förhoppningsvis minnesrik stund inför julen tillsammans med publiken i Tenala kyrka. De årliga julkonserterna har kommit att bli en viktig del av GUF-körens regelbundna verksamhet. Konserten i Tenala hålls fredagen den 16.12 kl. 19 och det utlovas välkänd julmusik för kör varvad med solosång.

Solist vid årets julkonsert är mezzosopranen Malin Döragrip. Det är första gången GUF-kören har förmånen att samarbeta med Döragrip och konsertprogrammet kommer att bjuda på en mängd pärlor ur den klassiska julrepertoaren, allt från Stilla natt, heliga natt till mer moderna tongångar som Himlen i min famn och Jul i Gamla stan. Vid pianot sitter Gustav Nyström som kommit att bli en trygg och etablerad samarbetspart för kören. Dirigent är Håkan Wikman.

Inträdet är fritt, programblad säljs vid dörren.

GUF korenweb1 

(7.12.2016)