Lördagen den 15 oktober ljuder gospeltoner och glada rytmer i Ekenäs kyrka när South Point Gospel bjuder på en repris av sin GOSPELVIS – konsert, som gavs första gången för en fullsatt Hangö kyrka i april i år.

South Point Gospel (SPG) är hemmahörande i Hangö och Hangö svenska församlings kyrkokör som grundades 2010. Med sina knappt 40 medlemmar är den Raseborgs prosteris största kyrkokör och leds av församlingens kantor Roland Näse. Ända sedan starten har kören främst koncentrerat sig på att sjunga gospel.

Gospelvis repertoar är omväxlande och består av gospelsånger som Elvis Presley under sin tid framförde i olika sammanhang. Presley - en av världens mest kända artister - är för den breda allmänheten en symbol för begreppet rock´n roll, men minst lika mycket förknippad med gospel, som han mer än gärna sjöng, ofta tillsammans med grupper som The Jordanaires och The Imperials.

Konsertprogrammet utgörs av en bukett av Elvis´ allra mest kända gospelsånger i körens egen tappning till arrangemang av Roland Näse. För ljudåtergivningen svarar Jerry Söderström.

Konserten börjar kl. 16 och programblad säljs vid ingången.
Arrangör är Ekenäsnejdens svenska församling.

SouthPointGospel2016 web

(10.10.2016)