Skriv ut

Senaste sommars satsning på barnfamiljer och skolbarn fortsätter när Ekenäsnejdens svenska församling ordnar sommarsysselsättning för barn i olika åldrar. Än finns det lediga platser att fylla!

Öppna sommarklubbar
Sommarklubben för 7-10-åringar i Österby församlingshem, med utrymme för 20 barn, tar emot anmälningar till och med den 1.6. Klubben är öppen måndag-fredag de två första veckorna efter skolavslutningen och erbjuder variationsrik sysselsättning med lek, pyssel, spårningar och annat skojigt mellan klockan nio och femton. Nytt för i år är matserveringen dagligen klockan 12. En nyhet är också dagsutfärden till djurens Högholmen i Helsingfors. Programmet i öppna sommarklubben är kostnadsfritt men för lunchen uppbärs en dagsavgift, likaså för utfärden. Anmälningar riktas senast 1.6 till ungdomsarbetsledare Tom Blomfelt, som hoppas på god uppslutning. Tillsammans med eftisledare Ellen Malvina Qvarnström och ungdomsarbetsledare Markus Andersson leder han klubben.

Nytt för denna sommar är också ett samarbete med Folkhälsan i Tenala som ordnar ytterligare en sommarklubb för skolbarn. Klubben, som är en heldagsklubb och hålls vardagar kl. 7-16, träffas i Tenala församlingshem de tre första veckorna efter skolstarten. Dagligen serveras morgonmål, lunch och mellanmål. Uppslutningen har varit god och klubben är i det här skedet fullbokad.

Familjepicknickar
Också familjekvällarna, som ordnats i Ekenäs en gång i månaden under vinterhalvåret, drar i form av familjepicknickar ut till de olika orterna i nejden. Programmet är tänkt för småbarnsfamiljer men alla är välkomna med.
Starten sker vid Bromarvs församlingshem den 6 juni och fortsätter vid Tenala församlingshem den 9 juni, vid Snappertuna prästgård den 13 juni och vid Österby församlingshem den 16 juni, samtliga kl. 17.30-19.
Programmet består bl.a. av lek, sång, rörelse och umgänge och hålls utomhus. Vid regn flyttas picknicken inomhus. Familjerna uppmanas att ta med egna sittunderlägg eller filt och egen picknickkorg med valfritt innehåll. Möjlighet finns att grilla.

Barnläger och familjeläger
Under juli månad ordnas läger för skolbarn på samfällighetens lägergård i Ramsdal, Öby.
Den 4-6 juli är det barn i årskurserna 1-3 som under temat ”Jona och valen” har chans att leva lägerliv med simning, idrott, sång och annat lägerskoj. Anmälningar tas emot till den 17 juni och rings in eller skickas per e-post till Tom Blomfelt.
Direkt därpå, den 7-9 juli, står årskurserna 4-6 i tur. Sista anmälningsdag är den 23 juni och intresse kan meddelas till ungdomsarbetsledare Kjell Wikström.
Den 11-13 juli finns det möjlighet för barnfamiljer att delta i församlingens familjeläger med mycket sång, musik och hobbybetonad sysselsättning. Det finns också tid för lek, simning, stillhet och andakt och för vuxna ordnas parallellprogram där man har tid att fundera kring frågor om relationer och familjeliv tillsammans med familjerådgivare Yvonne Terlinden.
Lägret, som leds av Helena Hollmérus, Ellen Malvina Qvarnström och hjälpledare, kostar 34 €/vuxen och 18 €/barn. Anmälningstiden avslutas 21 juni. 

Familjelager

(20.5.2016)