Onsdag efter jul den 30 december kl. 18 kan man ännu en gång både sjunga med i och lyssna till De vackraste julsångerna i Ekenäs kyrka. Kören Stora fröjden med sin dirigent Åsa Westerlund, Pia Nygård på piano och tvärflöjt samt Ingmar Hokkanen på orgel bjuder på en stämningsfylld stund tillsammans med barn och ungdomar i skepnad av änglar och herdar.
Det blir både körsång och allsång och ett orgelsolo. Bland sångerna i programmet finns välkända psalmer och sånger såsom Härlig är jorden, Stilla natt, Dagen är kommen, Angels from the realms of glory och Det folk som vandrar i mörkret.

Traditionen med De vackraste julsångerna är välrotad och vårdas av Finska Missionssällskapet i samarbete med församlingarna. Den har vid det här laget 43 år på nacken och är Finlands populäraste allsångsevenemang. Över en miljon finländare passar årligen på att njuta av den julstämning och känsla av samhörighet som sångstunderna erbjuder. Varje år utkommer Finska Missionssällskapet med ett nytt sånghäfte som innehåller en nysammansatt bukett julsånger. Sångerna i årets häfte är valda av kantorerna i Ekenäsnejdens svenska församling Pia Nygård, Sofia Lindroos och Niels Burgmann, som självfallet har bidragit med sina egna julfavoriter.

Kantorerwebb

Inträdet är alltid fritt men till sångstundskonceptet hör att man samlar upp kollekt. Årets kollekter stöder Finska Missionssällskapets fredsarbete och sången i Ekenäs kyrka ljuder således för fredens skull.

(21.12.2015)