Både sommarklubb, olika läger och familjepicknickar finns på sommaragendan för barn- och familjearbetarna i Ekenäsnejdens svenska församling. Flera av verksamhetsformerna är nya för säsongen och man hoppas på god uppslutning.

De två första veckorna i juni ordnas en SOMMARKLUBB för barn i åldern 7-10 år i Österby församlingshem. Klubben som har utrymme för totalt 20 barn verkar måndagar till fredagar kl. 10-14.

- Det kommer bl.a. att bli spårningar, lekar, sång och capoeira men också fri lek, berättar två av ledarna Ellen Malvina Qvarnström som under skolterminerna jobbar som eftisledare och ungdomsarbetsledare Tom Blomfelt.

Sommarklubben är gratis för deltagarna som under klubbdagarna förutom program bjuds på frukt och något drickbart. Var och en uppmanas att ta med sig ett eget mellanmål. Anmälningar riktas till Tom Blomfelt senast 25.5.

Under terminerna har församlingen bjudit på månatliga familjekvällar i Ekenäs. Dessa drar nu ut på sommarturné i nejden i form av FAMILJEPICKNICKAR i början av juni. Programmet riktar sig främst till småbarnsfamiljer men alla är välkomna med. Starten sker vid Tenala församlingshem den 8 juni och fortsätter vid Bromarvs församlingshem 9 juni, Österby församlingshem 15 juni och Snappertuna prästgård 16 juni, samtliga kl. 17.30-19.
Programmet består bl.a. av spårning, lek, sång och umgänge och hålls utomhus. Vid regn flyttas picknicken inomhus. Familjerna uppmanas att ta med egna sittunderlägg eller filt och egen picknickkorg med valfritt innehåll. Möjlighet finns att grilla.
Under sommarmånaderna är samfällighetens lägergård i Ramsdal i Öby välnyttjad. Förutom fem skriftskolläger ordnar församlingen BARNLÄGER för årskurserna 1-3 den 29.6-1.7 och för årskurserna 4-6 den 1-3.7. Anmälningstiden sträcker sig till medlet av juni och anmälningar tas emot så länge det finns plats.
Den 6-8 juli finns det möjlighet för barnfamiljer att delta i församlingens FAMILJELÄGER med temat Det goda livets träd. Programmet är anpassat såväl för vuxna som för barn under 7 år men alla kan känna sig välkomna. När barnen skapar goda frukter, bygger släktträd, samlar löv och gör tygtryck reflekterar de vuxna över vad som behövs i livet för att växa och må bra. Det finns också tid för lek, hobby, simning, musik, andakt och umgänge alla tillsammans.
Lägret, som leds av Helena Hollmérus, Ellen Malvina Qvarnström, Kjell Wikström och hjälpledare, kostar 34 €/vuxen och 18 €/barn. Anmälningstiden avslutas 16.6.
Information om evenemangen ovan finns på den här webbplatsen och i församlingstidningen Mitt i livet 2/2015.

(19.5)

__________