Hjälp oss att hitta årets lucia i Ekenäs!

I takt med att hösten djupnar och kvällarna blir mörkare växer vårt behov av tända ljus. I mörka december kommer lucia och lyser upp vardag och julfest. Men för att Ekenäs skall få sin egen lucia behöver arrangörerna allmänhetens hjälp.

Sedan 2015 är Ekenäsnejdens svenska församling arrangör för luciaverksamheten i Ekenäs. Den som vill nominera en luciakandidat skickar in hennes fotografi med uppgifter om namn, ålder, telefonnummer och musikvitsord jämte sina egna kontaktuppgifter.

Man kan också anmäla sig själv. Som kandidat passar flickor i åldern 16-23 år från hela församlingens område.

Kandidatanmälningar tas emot fram till och med den 20 oktober och de beaktas i den ordning de kommer in.

Alla intäkter från luciainsamlingen går till församlingens julhjälp. Hjälpen delas ut på hela församlingens område och stöder både barn, ungdomar och vuxna. I fjol inbringade insamlingen ca 5000 €.

Anmäl din kandidat inom tiden 7-20 oktober

Den som vill nominera en luciakandidat skickar in uppgifter om hennes namn, ålder och musikvitsord tillsammans med ett fotografi, samt kandidatens och sina egna kontaktuppgifter, antingen per e-post till:

eller till

Ekenäsnejdens svenska församling/Lucia 2019
Larssonsvägen 1
10600 Ekenäs

Fem flickor får plats i luciaföljet vars storlek bestäms utifrån antalet pälsar och luciadräkter.

Boka ett luciabesök

Ekenäs Lucia kan bokas för uppdrag på institutioner, arbetsplatser och föreningsjulfester (ej privata fester) under tiden 13.12.2019 - 5.1.2020.  Luciaföräldrarna Kristina & Håkan Lindroos tar emot bokningar från och med november per telefon; 044-755 3610.

Luciakröning

Ekenäs lucia 2019 kröns traditionsenligt torsdagen den 13.12 kl. 18 i Ekenäs kyrka. Fjolårslucia Alicie Äbb medverkar genom att fästa luciasmycket kring lucias hals.