Den tre veckor långa luciaomröstningen i Ekenäs är avslutad och rösterna räknade. Under röstningsperioden hann nästan 1900 personer ge sin röst. Flest röster fick kandidat nummer 3, Maja Lundin, 16, som därmed är vald till Ekenäs Lucia 2017.

3 Lundin Maja

Foto: Fotofabriken

Tillsammans med sina tre luciatärnor Ellinor Blomqvist, Emilia Lindh och Ingrid Burgmann kommer lucia att sprida ljus och glädje bland Ekenäsbor i alla åldrar, både vid föreningsjulfester, i daghem och i vårdenheter.

Luciainsamlingen, som löpt jämsides med röstningen och som stöder diakonihjälpen i Ekenäsnejdens svenska församling fortsätter under hela luciasäsongen fram till avslutningen i Ekenäs församlingshem på trettondagen den 6 januari kl. 16.

Luciakröning Lucia kröns traditionsenligt onsdagen den 13.12 kl. 18 i Ekenäs kyrka av kyrkoherde Anders Lindström, som håller kröningstalet och överräcker luciasmycket, som formgetts vid Axxell/guldsmidesutbildningen. Vid kröningskonserten medverkar - förutom lucia med tärnor - barnkörerna Primo och Secondo och Ungdomskören ledda av Monica Henriksson. Medverkar gör också musikinstitutets cellogrupp ledd av Sanna Jääskeläinen. Monica Henriksson har också fungerar som sångledare för luciaföljet.

Boka lucia Det är fortfarande möjligt för föreningar, institutioner och företag i Ekenäs att boka luciaföljet för uppdrag som utförs under tiden 13.12.2016 - 5.1.2017. Bokningar tas emot per telefon på numret 044-755 3610.